Ankara Kısırlık Tedavisi
Kısırlık tedavisi Ankara, gebeliğin meydana gelme ihtimalini arttırmak ve kısırlık sorunu yaşayan çiftlerin bebek sahibi olmasını sağlamak amacıyla yapılan tedavilerdir. Bu tedavi uygulamaları arasında tüp bebek tedavisi ve aşılama tedavisi gibi uygulamalar yer almaktadır. Bu tedaviler kapsamında anne adayının sağlıklı ve olgun yumurta hücresi üretmesi sağlanabilir. Suni dölleme işlemleri veya aşılama uygulamaları sayesinde bu yumurta hücrelerinin, baba adayından alınan kaliteli sperm hücreleri ile döllenme ihtimali arttırılabilir.
Kısırlık tedavilerinin detayları, doktor tarafından çiftlere özel olarak planlanır. Böylece çiftlerdeki olası kısırlık nedenlerine uygun, başarı ihtimali yüksek ve çiftlerin talepleri ile örtüşen kısırlık tedavileri mümkün hale gelir. Yazımızın devamında ‘’Kısırlık tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Kısırlık tedavisi kimlere yapılabilir?’’, ‘’Kısırlık tedavisi ne kadar sürer?’’ ve ‘’Kısırlık tedavisinin başarı oranı nedir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara kısırlık tedavisi, aşılama tedavisi ve tüp bebek tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Bülent Berker’le iletişime geçebilirsiniz.
Kısırlık Nedir?
Kısırlık, 12 ay boyunca düzenli ve korunmasız ilişkiye rağmen gebeliğin gerçekleşmemesidir. Bahsi geçen süre içerisinde çiftlerin %84’ünde gebeliğin gerçekleşmesi beklenir. Geriye kalan çiftlerde ise çeşitli kısırlık sebepleri yüzünden gebelik gerçekleşemeyebilir.
Kısırlık Neden Olur?
Kısırlık, kadınlarda ve erkeklerde farklı nedenlerden ortaya çıkabilir. Kısırlık tedavisinde kullanılan uygulamalar, genelde bu nedenlere özel olarak tercih edilmektedir.
Erkeklerde Kısırlık Neden Olur?
Erkeklerde kısırlık nedenleri arasında şunlar yer alabilir:
- Sperm sayısının az olması.
- Spermlerin hareket kabiliyetlerinin düşük olması.
- Sperm kalitesinin düşük olması.
- Menide canlı sperm olmaması, azospermi.
- Testis damarlarında genişleme, varikosel.
- Hormon bozukluğu.
- Sperm kanallarında tıkanma.
- Aşırı stres.
- Sigara, alkol veya madde kullanımı.
- Genetik hastalıklar.
Bu gibi faktörlerin, erkeklerde kısırlığa yol açabildiği düşünülmektedir.
Kadınlarda Kısırlık Neden Olur?
Kadınlarda kısırlık nedenleri arasında şunlar yer alabilir:
- Fallop tüplerinin yapısında bozukluk.
- Yumurtlama süreçleri ile ilgili problemler.
- Âdet düzensizliği.
- Polikistik over sendromu.
- Miyom ve polip gibi rahimde meydana gelen kitleler.
- Endometriozis hastalığı.
- Erken menopoz.
- Yumurtalık yetmezliği.
- Hormon bozukluğu.
- Kadın hastalıkları ile ilgili bir ameliyat geçirmiş olmak.
- Aşırı stres.
- Obezite
- Aşırı zayıflık.
- Sigara ve alkol kullanımı.
Bu gibi faktörlerin, kadınlarda kısırlığa yol açabildiği düşünülmektedir.
Kısırlık Belirtileri Nelerdir?
Anne adayının yaşının 35’ten küçük olduğu çiftlerde, 12 ay boyunca düzenli ilişkiye rağmen gebelik gerçekleşmemişse kısırlıktan şüphelenilebilir. Anne adayının yaşının 35’ten büyük olduğu çiftlerde ise 6 aylık korunmasız ve düzenli ilişkiye rağmen gebeliğin gerçekleşememesi, kısırlıktan şüphelenmek için yeterlidir.
Kısırlık Tedavisinde Kullanılan Yöntemler Nelerdir?
Kısırlık tedavisi kapsamında yapılan uygulamalar arasında tüp bebek tedavisi ve aşılama tedavisi gibi üremeye yardımcı uygulamalar yer almaktadır. Bu uygulamalara ek olarak kısırlık tedavisi sürecinde, kısırlık nedenlerini araştırmak amacıyla HSG gibi görüntüleme tekniklerine de başvurulabilmektedir.
Kısırlık Tedavisinin Başarı Oranı Nedir?
Tüp bebek tedavisinin başarı oranı %60 ila %80 arasında değişirken aşılama tedavisinin başarı oranı ise %10 ila %20 arasında değişiklik gösterebilmektedir. Kısırlık tedavilerinin başarı oranını etkileyen pek çok faktör vardır. Bu faktörlerin başında da anne adayının yaşı gelmektedir. 35 yaşından sonra kadınlarda doğurganlığın azalması, kısırlık tedavilerinin başarı oranlarında da düşüklüğe yol açabilir.
Kısırlık Tedavileri Tekrarlanabilir Mi?
Hem aşılama tedavisi hem de tüp bebek tedavisi, isteyen çiftler tarafından tekrarlanabilir. Aşılama tedavisi yaptıran çiftler, tüp bebek tedavisine geçmeden önce 2 ila 4 defa aşılama tedavisini tekrarlayabilirler. Ancak daha sonrasında tüp bebek tedavisini tercih etmeleri önerilir.
Kısırlık Tedavileri Ne Kadar Sürer?
Kısırlık tedavileri, anne adayının sağlıklı yumurta hücreleri üretebilmesiyle mümkün olur. Yumurta hücrelerinin olgunlaşması ve çatlaması ise zaman almaktadır. Bu yüzden kısırlık tedavileri genelde 15 ila 17 gün kadar sürerler.
Kısırlık Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kısırlık tedavisi, kısırlığın ortaya çıkma nedenlerine ve çiftlerin taleplerine göre farklı tekniklerle yapılabilir. Bu tekniklerin başında döllenmenin suni olarak, laboratuvar ortamında gerçekleşmesini sağlayan tüp bebek tedavisi yer alır. Aynı şekilde döllenme ihtimalini arttırmak amacıyla erkekten alınan spermlerin, rahme bırakıldığı aşılama tedavisi de yaygın bir şekilde tercih edilmektedir. Bu uygulamalar hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan Aşılama Tedavisi ve Tüp Bebek Tedavisi isimli yazıları inceleyebilirsiniz.
Kısırlık Tedavisi Sonuçları Ne Zaman Belli Olur?
Kısırlık tedavilerinin sonuçları genelde tedavinin son aşamasından 10 ila 14 gün sonra belli olur.
Ankara Kısırlık Tedavisi Fiyatları 2023
Ankara kısırlık tedavisi fiyatları, tüp bebek tedavisi fiyatları ve aşılama tedavisi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Bülent Berker’le iletişime geçebilirsiniz.