Ankara Kapalı Polip Ameliyatı

    Kapalı polip ameliyatı Ankara, rahmin endometrium isimli tabakasında meydana gelen poliplerin alınması amacıyla yapılan modern bir operasyondur. Rahim duvarı veya rahim içi astar olarak da bilinen endometrium beklenmedik doku büyümesi sebebiyle polip isimli yapılar meydana gelebilir. Polipler, rahim içerisinde miyomlarla birlikte en sık karşılaşılan kitlelerden biridir. Genelde iyi huylu yapıda olan bu yapılar âdet düzensizliğinden ara kanamalara, gebe kalmada güçlükten ağrılı âdet kanamalarına kadar pek çok şikâyete sebep olabilirler.

    Kapalı polip ameliyatı, bu kitleleri almak amacıyla gerçekleşen operasyondur. Bu operasyon histeroskopik teknikerle gerçekleştiği için hastalar, açık polip ameliyatlarına kıyasla çok daha hızlı iyileşirler. Yazımızın devamında ‘’Kapalı polip ameliyatı nasıl olur?’’, ‘’Servikal polipler nedir?’’, ‘’Kapalı polip ameliyatı kaç saat sürer?’’ ve ‘’Kapalı polip ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara kapalı polip ameliyatı hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Bülent Berker’le iletişime geçebilirsiniz.

    Polip Nedir?

    Servikal polip olarak da bilinen rahim polipleri, rahmin endometrium tabakasındaki doku büyümesi sebebiyle meydana gelen kitlelerdir. Servikal polipler çoğu zaman iyi huylu yapıya sahip olsalar da bazı durumlarda kötü huylu (kanseröz, kanserli) yapıya sahip olabilirler. Rahim polipleri gebeliğin meydana gelmesini zorlaştırabilir, âdet kanamalarının düzenini bozabilir ve cinsel ilişki sırasında ağrıya yol açabilirler.

    Rahim Polipi Neden Olur?

    Poliplerin meydana geldiği rahim katmanı, endometrium veya rahim duvarı olarak bilinen dokudur. Bu doku östrojen ve progesteron hormonlarının kontrolü altında her ay belli başlı değişimler geçirir. Bahsi geçen hormonlardaki dengesizlikler, endometriumun üzerinde polip oluşmasına yol açabilmektedir.

    Rahimde Polip Belirtileri Nelerdir?

    Rahimde polip belirtileri arasında şunlar yer alabilir:

    • Cinsel birliktelik sırasına ağrı.
    • Yoğun âdet kanaması.
    • Âdet düzensizliği.
    • Karın ağrısı.
    • Gebe kalmanın zorlaşması, kısırlık.
    • Menopoza giren kadınlarda vajinal kanama.

    Servikal polip belirtileri bu şekilde sıralanabilir.

    Rahim Polipleri Kimlerde Görülür?

    Rahim poliplerinin, ailevi yatkınlık sebebiyle de ortaya çıkabildiği düşünülmektedir. Bu yüzden aile üyelerinden birinde rahim polipi olan kadınlarda polip riski, diğer kadınlara kıyasla daha fazla olabilir. 

    Rahim Polipleri Tehlikeli Midir?

    Rahim polipleri çoğu zaman tehlikeli bir yapıya sahip değildirler. Ancak bazı kişilerde kısırlık ve âdet düzensizliği gibi ciddi sorunlara yol açabilirler. Bununla birlikte bazı rahim poliplerinin kötü huylu olma olasılığı da vardır. Bu yüzden rahim polipi olan kadınlar, düzenli aralıklarla doktor kontrolüne gitmelidirler.

    Rahim Polipleri Kansere Dönüşür Mü?

    Rahim polipleri, nadiren de olsa kötü huylu olabilir ve rahim kanseri gibi tehlikeli hastalıkların gelişmesine sebep olabilirler. Bu yüzden kötü huylu olma şüphesi taşıyan poliplerin acilen rahimden alınması gerekebilir.

    Rahim Polipleri Kendiliğinden Geçer Mi?

    Rahim polipleri bazı durumlarda kendiliğinden kaybolabilirler. Ancak bu nadiren gerçekleşen bir durumdur. Ciddi şikâyetlere yol açan poliplerin düzenli olarak doktor kontrolünden geçmesi ve gerektiğinde tedavi edilmesi gerekmektedir.

    Rahim Polipleri Ne Zaman Alınmalı?

    Rahim polipleri, bireyin gündelik yaşamını etkileyen şikâyetlere sebep oldukları zaman alınmalıdır. Bununla birlikte kötü huylu olma riski taşıdıkları fark edilirse de rahim poliplerinin alınması gerekebilir.

    Rahimde Polip Tedavisi Nasıl Olur?

    Rahim polipi tedavisi cerrahi uygulamalarla gerçekleşmektedir. Rahim poliplerini almak amacıyla kapalı polip ameliyatı veya histeroskopik polip ameliyatı olarak bilinen operasyona başvurulabilmektedir.

    Kapalı Polip Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

    Histeroskopi ile kapalı polip ameliyatı yaklaşık 20 dakika içerisinde tamamlanır.

    Kapalı Polip Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Histeroskopi ile polip ameliyatı, lokal anestezi altında ve steril ameliyathane koşullarında gerçekleşmektedir. Bu operasyon sırasında vajinal duvarlar, özel bir araç yardımı ile aralanır. Genital bölge antiseptik solüsyon ile yıkanır. Daha sonra ise rahme, vajina yolu ile mikrocerrahi araçları ve mikro kamera içeren bir tüp gönderilir. Mikro kameradan gelen görüntüler yardımı ile cerrah, poliplerin yerini belirler ve ufak cerrahi işlemlerle polipleri alır. Böylece polipler, göbek bölgesine tek bir kesi bile atılmadan rahimden alınmış olurlar. Histeroskopi ile polip ameliyatı, diğer polip ameliyatlarına kıyasla çok daha hızlı ve güvenli bir iyileşme süreci vaat eder.

    Ankara Kapalı Polip Ameliyatı Fiyatları 2023

    Ankara kapalı polip ameliyatı fiyatları ve histeroskopi ile polip ameliyatı fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Bülent Berker’le iletişime geçebilirsiniz.


    Doktora Sorun!
    Call Now Button