Ankara Dört Boyutlu Ultrason
Dört boyutlu ultrason Ankara, bebeğin beden gelişimini ve hareketlerini inceleme fırsatı sunan gelişmiş bir ultrason uygulamasıdır. Gebeliğin başında zigot, yalnızca iki hücrenin birleşiminden meydana gelmektedir. Daha sonra ise bu yapı hızlı hücre bölünmeleri yardımıyla büyür, yavaş yavaş dokuları, organları ve sistemleri oluşturur. Bu büyüme ve gelişme süreci, anne ve baba adayından aktarılan genlerin kontrolü altında gerçekleşmektedir.
Eğer bahsi geçen gelişim sürecinde, bebeğin gelişimini kontrol eden genetik materyalde beklenmedik bir değişim meydana gelirse bebekte bazı hastalıklar görülebilir. Gebelik takibi gibi uygulamalar kapsamında yapılan testler sayesinde bu hastalıkları, gebeliğin erken dönemlerinde tespit etmek mümkün hale gelir. Bu testlere eşlik eden uygulamalardan biri de dört boyutlu ultrasondur. Dört boyutlu ultrason doktora, testlerden elde edilen sonuçları, bebeğin uzuv ölçümlerinden elde edilen verilerle karşılaştırma imkânı sunar. Aynı zamanda bebeklerinin hareketlerini ve yüzünü erkenden görmek isteyen çiftlerin de sık sık başvurduğu bir uygulamadır. Yazımızın devamında ‘’4 boyutlu ultrason nasıl çekilir?’’, ‘’4 boyutlu ultrason çekimi ne kadar sürer?’’, ‘’4 boyutlu ultrason neden çekilir?’’ ve ‘’4 boyutlu ultrason ne zaman çekilir?’’ gibi merak edilen konularda detaylı bilgi vereceğiz. Ankara dört boyutlu ultrason hakkında merak ettikleriniz için Prof. Dr. Bülent Berker’le iletişime geçebilir, detaylı bir görüşme için randevu alabilirsiniz.
Dört Boyutlu Ultrason Nedir?
Dört boyutlu ultrason, klasik ultrason uygulamalarına kıyasla çok daha gelişmiş bir inceleme fırsatı sunan modern bir görüntüleme uygulamasıdır. Dört boyutlu ultrason uygulamasında, bebeğin detaylı görüntüsüne ek olarak uzuv hareketleri de dikkatle incelenebilir. Böylece bebeğin gelişimi ile ilgili incelemeler ve olası genetik hastalıklara yönelik araştırmalar gerçekleştirilebilir. Dört boyutlu ultrason; ayrıntılı ultrason, detaylı ultrason, ileri düzey ultrason veya ikinci düzey ultrason gibi isimlerle de bilinir.
Dört Boyutlu Ultrason Neden Çekilir?
Dört boyutlu ultrason embriyonun gelişimini takip etmek, fetal DNA testi sonuçlarıyla karşılaştırmak için ölçümler yapmak veya ebeveynlerin bebekleriyle doğum öncesinde tanışmalarını sağlamak amacıyla yapılabilir.
Dört Boyutlu Ultrason Ne Zaman Çekilir?
Gebeliğin 13. ila 14. haftasında, bebeğin cinsiyetini öğrenmek için dört boyutlu ultrason yapılabilir. Ancak dört boyutlu ultrasonla en iyi görüntü gebeliğin 21. ila 26. haftaları arasında alınmaktadır. Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde, bebeğin pozisyonu sebebiyle kaliteli bir görüntü almak mümkün olmayabilir.
Dört Boyutlu Ultrasonla Normal Ultrason Arasındaki Farklar Nelerdir?
Dört boyutlu ultrason, klasik ultrason uygulamasına kıyasla çok daha ayrıntılı bir görüntüleme imkânı sunmaktadır. Buna ek olarak 4 boyutlu ultrason görüntüleri, klasik ultrason görüntülerinin aksine hareketlidir. Yani bu uygulama sayesinde bebeğin gerçek zamanlı görüntülemesi yapılabilir, uzuvların hareketleri incelenebilir. Dört boyutlu ultrason, bu özelliği ile üç boyutlu ultrason uygulamasından da daha gelişmiş ve avantajlıdır.
Dört Boyutlu Ultrason Görüntüleri Ne Zaman Çıkar?
Dört boyutlu ultrason görüntüleri anlık olarak ultrason cihazının monitöründen takip edilebilir. Doktor bu görüntüler sayesinde bebeğin uzuvları üzerinde ölçümler gerçekleştirebilir. Aynı şekilde ebeveynler de bebeklerini izleyebilirler.
Dört Boyutlu Ultrason Nerede Çekilir?
Dört boyutlu ultrason, bu teknolojiye sahip olan kliniklerde, muayenehanelerde ve hastanelerde çekilebilmektedir.
Dört Boyutlu Ultrason Ne Kadar Sürer?
Dört boyutlu ultrason bebeğin rahimdeki pozisyonuna göre 20 ila 40 dakika içerisinde tamamlanabilir. Doktor, en iyi görüntüyü elde etmek ve gerekli ölçümleri en doğru şekilde yapabilmek için beklemeyi tercih edebilmektedir.
Dört Boyutlu Ultrason Nasıl Çekilir?
Dört boyutlu ultrason uygulamasının, anne adayı için hiçbir zorluğu yoktur. Uygulama sırasında ağrı hissedilmez, ayrıca dört boyutlu ultrason gebelik için son derece güvenlidir. Anne adayından, uygulama sırasında muayene yatağına veya özel bir sedyeye uzanması istenir. Daha sonra ise göbek bölgesi açılır. Bölgeye kayganlaştırıcı jel uygulanır. Daha sonra ise doktor, ultrason probunu göbek çevresinde gezdirir. Jel uygulaması sayesine ultrason probu rahatça göbeğin yüzeyinde dolaşır. Bu sayede ultrason cihazının monitöründe bebeğin gerçek zamanlı görüntüsü oluşur. Böylece ebeveynler bebeklerinin yüz hatlarını inceleyebilir, hareketlerini izleyebilirler. Aynı şekilde doktor da tarama testleri için gerekli olan ölçümleri gerçekleştirebilir.
Ankara Dört Boyutlu Ultrason Fiyatları 2023
Ankara 4 boyutlu ultrason fiyatları, ayrıntılı ultrason fiyatları ve detaylı ultrason fiyatları hakkında bilgi almak için Prof. Dr. Bülent Berker ile iletişime geçebilir, randevu alabilirsiniz.