Ankara Kapalı Rahim Alma Ameliyatı

    Kapalı rahim alma ameliyatı Ankara, tıp dilinde laparoskopik histerektomi olarak bilinen ve rahmin kapalı cerrahi tekniklerle alınmasına olanak sağlayan modern bir operasyondur. Rahim, her ne kadar dişi üreme sistemi için çok önemli bir organ da olsa sahip olduğu rahatsızlıklar sebebiyle bireyin gündelik yaşamını etkileyebilir veya genel vücut sağlığını tehdit edebilir.

    Rahimde yer alan bazı rahatsızlıklar, rahmin alınmasını zorunlu kılabilir. Bu yüzden kapalı rahim ameliyatı olarak bilinen gelişmiş operasyona başvurulur. Yazımızın devamında ‘’Rahim aldırmak zararlı mı?’’, ‘’Neden rahmin alınması gerekir?’’, ‘’Rahim aldırma ameliyatı nasıl yapılır?’’ ve ‘’Rahim aldırma ameliyatı sonrası iyileşme süreci nasıldır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara kapalı rahim aldırma ameliyatı hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Bülent Berker’le iletişime geçebilirsiniz.

    Kapalı Rahim Alma Ameliyatı Nedir?

    Kapalı rahim alma ameliyatı, rahmin laparoskopik yöntemlerle alınması amacıyla yapılan operasyondur. Bu operasyon sırasında rahmin yalnızca belli bir bölümü veya tamamı alınabilmektedir. Total histerektomi uygulamasında rahmin ve rahim ağzının tamamı alınır. Subtotal histerektomi uygulamasında rahim alınır ancak rahim ağzına müdahale edilmez. Radikal histerektomi uygulamasında ise hem rahim ve rahim ağzı hem de çevre dokular alınır. Bu uygulamalar sayesinde rahimde bulunan rahatsızlıkların bireyin yaşamını ve genel sağlığını etkilemesi önlenmiş olur. Kapalı rahim ameliyatı, laparoskopik histerektomi veya kapalı rahim aldırma ameliyatı olarak da bilinmektedir.

    Kapalı Rahim Alma Ameliyatı Neden Yapılır?

    Kapalı rahim alma ameliyatı, rahim veya rahim ağzı kaynaklı hastalıkların, çevre organları etkilemesini ve bireyin sağlığı için tehdit oluşturmasını önlemek amacıyla yapılır. Rahim ağzı kanseri veya rahim kanseri gibi tehlikeli hastalıklar, zamanında tedavi edilmediklerinde önce çevre organlara daha sonra ise metastaz ile vücudun uzak noktalarına yayılabilirler. Rahim alma ameliyatı sayesinde bu durum belli oranlarda önlenebilir. Buna ek olarak miyom ve çikolata kisti gibi kitlelere sahip olan, ileride gebe kalma planı olmayan bireylere de kapalı rahim alma ameliyatı yapılabilmektedir.

    Rahmin Alınması Cinsel Hayatı Etkiler Mi?

    Rahmin aldırması cinsel yaşamı etkilemez. Kadınlar, rahimlerini aldırdıktan sonra da sağlıklı bir cinsel yaşama sahip olabilirler. Rahmin olmaması kişinin veya kişinin partnerinin cinsel yaşamdan aldığı hazzı etkilemez.

    Rahmin Alınması Zararlı Mıdır?

    Histerektomi ameliyatının, bazı hastalıkların riskini arttırdığı düşünülmektedir. Ancak histerektomi ameliyatı, çoğu zaman kişinin hayatını tehdit eden bir sorun sebebiyle gerçekleşmektedir. Bu sorunlar arasında kanser hastalıkları da yer alır. Bu yüzden gerektiğinde, çok daha ciddi durumları engellemek adına rahim alma ameliyatı yaptırılabilir.

    Kapalı Rahim Aldırma Ameliyatı Sonrası Adet Olunur Mu?

    Kapalı rahim alma ameliyatı olan kadınlar, ameliyatın ardından adet olmayı bırakırlar. Ancak bu menopoza girdikleri manasına gelmez. Eğer ameliyat sırasında yumurtalıklar da alınmamışsa menopoza girilmez.

    Kapalı Rahim Alma Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

    Laparoskopik rahim alma ameliyatı 1 ila 1,5 saat arasında tamamlanır. Operasyonun süresi, kişiden kişiye bir miktar değişiklik gösterebilir.

    Kapalı Rahim Alma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Kapalı rahim alma ameliyatı, genel anestezi altında ve steril ameliyathane koşullarında yapılır. Ameliyat sırasında hastanın göbek deliği çevresi, özel solüsyonlar yardımı ile temizlenir. Daha sonra ise bu bölgeye boyutları 1 santimetreden bile küçük olan 3 adet kesi atılır. Mikro kamera yardımı ile bu kesilerden rahme ulaşılır ve kameradan gelen anlık görüntüler ile rahim alınır. Bu ameliyat sırasında rahmin yalnızca bir kısmı, rahmin tamamı ve rahim ağzı veya rahimle birlikte çevre dokular da alınabilir. Ameliyatın kapsamı tamamen kişiye özel olarak planlanır. Planlanan işlemler tamamlandıktan sonra cerrahi kesiler özel dikişlerle kapatılır ve ameliyat son bulur.

    Kapalı Rahim Alma Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

    Kapalı rahim alma ameliyatı yaptıran hastalar ertesi gün taburcu edilir ve doktorun da direktifiyle 3 ila 4 gün içerisinde kademeli olarak gündelik yaşama dönebilirler. Ancak tam iyileşme 2 ila 4 hafta içerisinde gerçekleşir. Bu süreçte yorucu fiziksel aktivitelerden kaçınılması ve tam iyileşme gerçekleşene kadar havuza veya denize girilmemesi tavsiye edilir.

    Ankara Kapalı Rahim Alma Ameliyatı Fiyatları 2023

    Ankara kapalı rahim alma ameliyatı fiyatları ve laparoskopik rahim aldırma ameliyatı fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Bülent Berker’le iletişime geçebilir, randevu alabilirsiniz.


    Doktora Sorun!
    Call Now Button